Belo vino je izjemno priljubljeno pri ljubiteljih dobre kapljice. V trgovini Drinx dobite kakovostna bela vina, ki so znanega porekla in pridelana na kakovosten način. Ta vina se proizvajajo po vse svetu, zato poznamo različne sorte belih vin in so tudi različnih kakovosti. Belo vino pridelajo iz stisnjenega soka belega grozdja. Grozdje naberejo, pripeljejo v klet in takoj stisnejo iz njega sok. To grozdje nima skoraj nič stika s kožo. Kako potem pridelajo vino iz tega grozdja, je odvisno od vinarja do vinarja, ker ima vsak svoj postopek in recept, zato se okusi vin med seboj razlikujejo.

belo vino

Belo vino nastane tako, da ko se stisne sok iz belega grozdja, potem ta sok fermentira v sodih. To naredijo lahko naravne ali gojene kvasovke. Za pridelavo vina vinarji največkrat uporabijo leseno posodo, jekleno ali betonsko. Velikokrat vino v teh posodah pustijo, da se stara nekaj let. Večinoma vinarji uporabijo jeklene posode, ker ta posoda zadrži kisik in zato ima vino naravno kislino, ki se ne spreminja. Kisline v vinu so namreč zaželene. Podoben efekt nudijo tudi hrastovi sodi, ki tudi ne prepuščajo dosti kisika.

Belo vino, ki se stara v hrastovih sodih je drugačno in ima posebne okus. Dejansko lahko da različne teksture in okuse vinu. Cementne posode pa so tudi v redu, razlika je, da ne dajejo okusa po hrastu, kot hrastovi sodi. Najbolj priznano in cenjeno belo vino v svetu so znamke Chardonnay, Sauvignon ter Rizling. Vse te sorte in še marsikaj drugega dobite v trgovini Dinx na spletni strani, kjer pijačo naročite na dom ali katero koli drugo lokacijo in jo dobite v dveh dneh. Lahko pa greste tudi v trgovino v Trebnjem ter tam v živo izberete, kar vam ustreza. Veliko ljudi ima raje pregledno spletno trgovino, kjer lahko hkrati primerjate kakovost, sorto in ceno pijače ter naročite še druge pijače, ki so super za praznovanja in dogodke. Kupite kvalitetno, ker si to zaslužite.