Avtodom nudi možnosti enostavnega potovanja brez vnaprejšnjih rezervacij. Cena najema avtodoma se med ponudniki zelo razlikuje, nanjo pa vplivajo različni dejavniki.

Zakaj izbrati potovanje z avtodomom?

Avtodomi so vozila, ki omogočajo udobno potovanje. Gre za vozila, ki običajno vključujejo več bolj ali manj prostornih delov, med njimi z vami potujejo spalnica, dnevna soba, kuhinja in kopalnica. Velikost posameznih prostor se med vozili razlikuje, pri tem je vezana predvsem na velikost samega avtodoma.

Vsi, ki ste z avtodomom že potovali, se zagotovo zavedate, da je tak način potovanja unikaten ter omogoča drugačne izkušnje kot bivanje v hotelu ali apartmajih. Dopustniki, ki se odločijo za tak način potovanja, najpogosteje kot razloge za svoje odločitve navajajo: cenovno ugodnejši dopust, neodvisnost, možnost obiska več mest znotraj istega obdobja, bivanje bližje naravi ter lažje navezovanje novih družabnih stikov.

 

Cena najema avtodoma je odvisna od modela avtodoma, časa trajanja ter časovnega obdobja najema.

Cena najema avtodoma je odvisna od modela avtodoma, časa trajanja ter časovnega obdobja najema.

 

Kakšna je cena najema avtodoma?

Cena najema avtodoma se med različnimi ponudniki seveda močno razlikuje. Pri tem na samo ceno najema vplivajo različni dejavniki, med katere sodijo: model avtodoma, dolžina najema ter časovno obdobje najema.

Najdražja cena najema avtodoma je vezana na viške sezone, ki so vezane na poletne mesece, obdobje božičnih praznikov ter zimskih in spomladanskih šolskih počitnic. V času poletne predsezone (21.6-15.7) je cena srednja, najnižja pa v vseh ostalih mesecih koledarskega leta. Ob tem je potrebno poudariti, da razlike med posameznimi časovnimi obdobji niso pretirano visoke (razlika cene najema med nizko in visoko sezono je sicer majhna).

Model najetega avtodoma vpliva na ceno najema avtodoma predvsem preko svoje prostornosti. Pri tem so cene najema večjih, bolj prostornih avtodomov do 30 % višje. Ob tem je potrebno poudariti, da so večji avtodomi bolj prostorni in opremljeni.

Na ceno najema avtodoma vpliva tudi število nočitev, pri tem se cena najema zmanjšuje s povečevanjem števila nočitev v sklopu katerih opravite najem avtodoma. To torej pomeni – daljši dopust, nižja cena. Noro, kajne?