V zadnjem desetletju smo priča vse hitrejšemu razvoju na področju električne mobilnosti, ki zagotovo spreminja naš vsakdan. Najdemo tako raznovrstne električne avtomobile, kot tudi električna kolesa in električne motorje. Ena izmed najbolj vznemirljivih inovacij na tem področju pa so tudi e-skuterji, ki postajajo vedno bolj priljubljena alternativa tradicionalnim skuterjem. Z njihovo pomočjo se lahko namreč hitro in tudi na okolju prijazen način premikamo po mestnih ulicah, ob tem pa uživamo v brezskrbni vožnji brez izpustov.

V nadaljevanju vam predstavimo vrste električnih skuterjev ter prednosti, ki jih prinašajo v primerjavi s tradicionalnimi oblikami prevoza. Če pa si želite sami ogledati, kakšni e-skuterji so na voljo ter kakšna je njihova cena, jih najdete tukaj: http://www.tromox.net/.

e skuterji

Minimalen vpliv na okolje

No pa pojdimo na začetek. Kaj je torej glavna prednost električnih skuterjev, da so v zadnjem času tako nadvladali tradicionalne skuterje, ki so med nami že vrsto let?

Med prvimi prednostmi je zagotovo ta, da spadajo e-skuterji v področje trajnostne električne mobilnosti, ki je naša prihodnost in česar se moramo dobro zavedati. Zaradi elektrike imajo namreč minimalen vpliv na okolje in ne onesnažujejo zraka. Za razliko od običajnih skuterjev ne delujejo na fosilna goriva, kar pomeni, da v zrak ne oddajajo izpušnih plinov in ostalih onesnaženih delcev.

Kljub temu, da delujejo na elektriko pa vendarle poskrbijo za to, da ste mobilni in vas brez težav pripeljejo na cilj. Električni skuterji so torej kot nekakšna sodobna oblika manjšega prevoznega sredstva.

Nižji stroški goriva, lažje vzdrževanje

Ker ne delujejo na gorivo, je torej prednost e-skuterjev tudi ta, da so veliko nižji stroški goriva. Namesto nakupa goriva jih polnimo z električno energijo, kar je običajno cenejše v primerjavi s polnjenjem rezervoarja z gorivom. Tako lahko na dolgi rok prihranite precej denarja.

Ena izmed pomembnih lastnosti, ki jih imajo e-skuterji pa je tudi tišje delovanje. Med tem, ko se boste peljali z električnim skuterjem, ne boste povzročali hrupa motorja in izpušnih sistemov, kar pomeni, da je vožnja bolj prijetna in tudi manj moteča za okolico.

To pa še ni vse. Električni skuterji so, v primerjavi z običajnimi, tudi veliko enostavnejši za vzdrževanje. Imajo manjše število gibljivih delov, kar pomeni, da je manjše tveganje za okvare in posledična popravila. Prav tako ni potrebe po rednih menjavah olja ali drugih vzdrževalnih opravilih, kar omogoča nižje stroške vzdrževanja skuterja.

e skuterji

Enostavno pospeševanje, bolj udobna vožnja

Čeprav številni stereotipi poudarjajo, da so električna vozila slabša, da nimajo takšnih pospeškov in niso primerna za hitrejšo vožnjo, to pri električnih skuterjih ne drži. E-skuterji imajo za razliko s tradicionalnimi skuterji celo boljše pospeševanje.

Že takoj ob pritisku na plin se e-skuter zažene na visoke navore, kar omogoča hitro in gladko pospeševanje. To pa posledično pripomore k večji agilnosti in boljši odzivnosti skuterja na cestah. Pospeševanje je prav tako izredno enostavno in brez prestavljanja, kar zagotavlja bolj udobno in priročno vožnjo.

Električni skuterji so torej več kot odlična izbira za vse tiste, ki si želijo prispevati k trajnostni mobilnosti in uporabljati nove oblike prevoza.

Kakšni e-skuterji so na voljo?

Ob tem pa se verjetno vprašate, kakšni e-skuterji pa so torej sploh na voljo. Na spletni strani Tromox.net so na voljo vrhunski električni skuterji svetovno znanega proizvajalca Tromox. Na voljo so tako skuterji, ki omogočajo hitrost do 25 ali 45 kilometrov na uro kot tudi tisti močnejši, ki se peljejo do 93 kilometrov na uro.

Izbirate lahko med e-skuterji različnih vrst, pri čemer se razlikujejo glede na to, za kakšne terene so primerni ter kakšne stile vožnje omogočajo. Med zmogljivejše vsekakor spada električni motor Ukko, izredno inovativen in lahek motor nove generacije, ki se ponaša z izredno močjo. Med tiste najbolj osnovne modele pa recimo spada e-skuter Mino, ki nima takšne moči, a je vendarle odlično prevozno sredstvo za vožnjo v mestu ali po hitrih opravkih.

Katerega izbrati je pravzaprav odvisno zgolj od vaših preferenc oziroma od tega, kakšne so vaše potrebe ter kakšen e-skuter si želite. Glede na to, kaj boste izbrali pa bo posledično različna tudi cena električnega skuterja. Da bo vaša izbira najbolj prilagojena vašim željam in potrebam, se obrnite na strokovnjake na strani Tromox.net, ki vam bodo znali ustrezno svetovati.

e skuterji