Fizioterapija je nekakšno zdravljenje poškodb s pomočjo fizioterapevtskimi prijemi in raznimi pripomočki. Fizioterapija vzpostavi in krepi poškodovane dele telesa in ohranja funkcionalnost gibalnega sistema. Torej ohranja gibljivost sklepov in mišic ter gibljivost obnavlja, poveča preskrbo s krvjo na poškodovanem delu telesa, ter lajša same bolečine. Priporočamo fizioterapija – Therapia-dom.si, da bo rehabilitacija hitrejša ali pa bo ohranjanje gibljivosti čim daljše.

fizioterapija

Dandanes fizioterapija ni le lajšanje bolečin in zdravljenje poškodb, temveč je tudi zdravljenje po možganski kapi, fizioterapija ljudi s Parkinsonovo boleznijo in fizioterapija ljudi, ki so nepokretni. Vse to se lahko izvaja kar na domu, ni potrebno obiskovati raznih centrov in zdravilišč da bi prišli do fizioterapevta. Pri ljudeh, ki imajo tovrsten težave, nikakor ne pride v poštev, čakanje za sprejem v rehabilitacijske centre. Po navadi so to starejši ljudje ki jim fizična kondicija že tako ali tako upada, imajo slabše ravnotežje in težko hodijo. Za to je priporočljiva fizioterapija na domu, saj ne bo dolgega čakanja na vrsto in takrat se bo fizioterapevt ukvarjal samo z vami.

Vse kar je potrebno za bo fizioterapija potekala na domu, je en sestanek kjer se z bodočim osebnim fizioterapevtom vse dogovorite. Fizioterapija na domu je sestavljena iz različnih fizičnih vaj in motivacijskih vaj, ki pomaga strankam do boljših rezultatov. Namreč bolniki se dnevno srečujejo z obupom, da se njihovo zdravstveno stanje nikoli ne bo izboljšalo, da jim ni več pomoči in tako naprej. Naloga fizioterapevta je da tako stranko zmotivira in jim vrne upanje ter da energijo na poti ozdravitve oziroma izboljšanja trenutnega stanja. Brez dobre motivacije bolniku fizioterapija ne bo pomagala, saj tudi bolnik sam ne bo verjel v možnost rehabilitacije. S pomočjo fizioterapije, lahko stranki omogočimo bolj kakovostno in samostojno življenje. Naloga fizioterapevta pa so skrbno izbrane vaje in načrtovanje vaj, da bo stranka vidno opazila napredek in tako dobila še več motivacije na poti rehabilitacije.