Redni pregledi oči so osnova, ki poskrbi, da bo vaš vid ohranjen še dolgo časa. Pregled zagotavlja očesna klinika ljubljana, kjer poskrbijo, da se boste počutili udobno ves čas pregleda in trajanja vaše obravnave. Odlični pa bodo tudi rezultati.

Kdaj je očesna klinika ljubljana prava izbira?

Očesna klinika ljubljana zagotavlja pester nabor storitev, kamor sodijo vse najpogostejše motnje oziroma okvare vida kot so kratko- in daljnovidnost ter astigmatizem. Gre za motnje, ki nastanejo zaradi anatomskih nepravilnosti samega očesnega zrkla ali pa nepravilnosti ukrivljenosti roženice. Nepravilnosti očesnega zrkla vodijo v napake pri nastanku slike pred oziroma za mrežnico (kratko- in daljnovidnost), ki jih korigiramo z uporabo očal, v nekaterih primerih pa tudi z laserskimi operacijami. Korigiranje poleg očal omogočajo tudi kontaktne leče. O vaši dioptriji vam bo svetovala celotna strokovna ekipa, ki zajema medicinske sestre, okuliste, oftalmologe ter optometriste.

 

ocesna klinika ljubljana

 

Očala ali leče?

Ko vam strokovnjaki postavijo diagnozo okvare oči, ste postavljeni pred novo dejstvo. Na kakšen način izboljšati svoj vid? Če je nekoč veljalo, da so edina izbira očala, danes ni tako – na voljo so tudi leče, če ste primerni kandidati pa lahko vid izboljšate tudi z lasersko operacijo.

O tem, ali izbrati očala ali leče vam težko enoznačno svetujemo. Gre namreč v prvi vrsti za izbiro posameznika, ki je odvisna tudi od njegovega osebnega stila, načina življenja, udobja, finančnih omejitev pa tudi samopodobe. Tako očala kot leče imajo svoje prednosti in slabosti.

Uporaba očal zmanjša potrebo po dotikanju oči, kar zmanjša tveganje za razvoj okužbe očesa. Z veseljem jih bodo uporabljali predvsem tisti, ki imajo tudi sicer težave s suhimi in razdraženimi očmi, pri katerih leče pogosto težave še poslabšajo. V osnovi so očala cenejša od leč, popolno nadomestitev pa potrebujejo po več letih, če se spremeni ostrina vida ali če pride do mehanskih poškodb. Leče na očalih nudijo tudi zaščito pred prahom in vetrom, nekatere pa tudi pred UV-žarki.

Kontaktne leče se namestijo na očesno zrklo, zato ne vplivajo na periferni vid (ki ga lahko omejujejo okvirji očal), prav tako pa s kontaktnimi lečami lažje opravljate različne športne in vadbene aktivnosti, ki jih z očali opravljate nekoliko težje, hkrati pa se lahko očala med aktivnostmi poškodujejo.