Če imate doma odpadne bakrene izdelke in ne veste kaj z njimi, se odločite za odkup bakra. Cena za to kovino namreč vztrajno narašča, zato lahko na zelo enostaven način tudi nekaj dodatno zaslužite. Pred odločitvijo za odkupnega ponudnika preverite ceno, ki vam jo le ta ponuja za vaš odpadni baker. Cena za kg bakra namreč ni enotna, saj jo določi ponudnik. Vsekakor pa je odločitev za odkup bakra odločitev, ki združuje prijetno s koristnim. Baker se namreč po odkupu reciklira, nato pa se ga ponovno uporabi v novih izdelkih. V prvi vrsti vam bo tako zelo hvaležna narava, saj odlaganje te kovine v okolju nikakor ni primerno. Ob tem boste nekaj dodatnega še zaslužili, kar pa je še toliko boljša novica.

odkup bakra cena

Od česa je odvisna odkupna cena bakra

Vedno več ljudi se odloči za odkup bakra. Cena za odkup na trgu je namreč v zadnjih letih kar precej narasla. Še vedno pa se znesek, ki ga boste dobili pri posameznem ponudniku lahko razlikuje. Na končno ceno vpliva količina odpadnega bakra in pa seveda njegova kvaliteta oziroma čistost. Ločimo različne klase, in sicer prvo klaso (mehke žilnate žice, ki niso oksidirane in nimajo ostankov umazanije ter maščob), drugo klaso (posamezni kosi in cevi ter pločevino, ki ni oksidirana) in tretjo klaso (stare cevi in pločevina, žlebovi in nečisti kosi). Prav posebna vrsta bakra pa je Millberry baker. Gre za popolnoma čist baker, brez kakršnihkoli primesi in nečistoč.

Pri podjetju Odkup kovin že vrsto let svojim strankam ponujajo tudi odkup bakra. Cena, ki vam jo bodo ponudili zanj pa je več kot poštena. Pred samim odkupom se boste s strokovnjakom pogovorili o bakru, ki ga želite prodati – v kakšni obliki je, koliko približno ga imate in ali je čist ali umazan. Če imate le majhno količino te kovine, jo lahko pripeljete sami, večje količine pa pridejo iz podjetja iskati sami. Končna cena se tako določi na licu mesta, ko si poznavalec material tudi ogleda.