Refleksna masaža stopal je stara oblika masaže in zdravljena, kjer s pritiskanjem in masiranjem refleksnih področij na stopalih vplivamo na sproščanje in ravnovesje celotnega vašega telesa. To je naravna tehnika, ki vzpodbuja krvni obtok in sistem ter aktivira ali umiri organske funkcije. Ker ima zelo malo stranskih učinkov se masaža se lahko izvaja na otrocih, odraslih ljudeh in invalidih.  Če vas zanima več o refleksni masaži stopal si preberite na www.vita-spa.si/refleksna-masaza-stopal/.

Refleksna masaža stopal

Masažo ljudje uporabljajo, kadar imajo bolečine in težave s stopali in nogami, pri bolečinah v hrbtu, menstrualnih motnjah, pri stresu, glavobolih in pri sproščanju celotnega telesa. Namenjana je za dvigu imunskega sistema, je podpora ostalim oblikam zdravljenja telesa, odpravi težave v telesu na naraven način, namenjena je sprostitvi, razvajanju nogic, odpravi bolečine, spodbujanje k delovanju  živčnega sistema in po poškodbah, da se odpora telesu obnovi in okrepi.

Masažo uvrščamo v tri skupine prilagojena refleksna masaža, refleksna masaža stopal in mediteranska refleksna masaža stopal.

Masaža stopal poteka tako, da se stranka udobno namesti v polsedeči položaj, se prepusti toku sproščujoče glasbe in rokam terapevtke. Pri tem uporabljamo kvalitetno masažno olje in kremo z izvlečki divjega kostanja, ki prijetno hladi stopala in noge. Masaža traja približno 45 min.

Masaža dobro in ugodno vpliva na krvni obtok, spodbuja delovanje limfnega sistema, spodbuja delovanje imunskega sistema, spodbuja ustvarjalnost, koncentracijo in produktivnost, pomirja avtonomni živčni sistem in dobro vpliva na naše odnose navzven, kot je agresija in hiperaktivnost ter blaži in pomirja bolečino. Kljub vsem pozitivnim učinkom pa je lahko v določenih primerih je lahko izvajanje refleksoterapije škodljivo kot je gangrena, infekcijske bolezni in vročinska stanja, bolezni, pri katerih je potrebna operacija, razjede na stopalu, tvegana nosečnost, akutna depresivna stanja, psihična obolenja, glivična obolenja in pa zlom in zvin kosti.