Zapornica je namenjena urejanju prometa na parkiriščih, dvoriščih in v garažah ter še drugje, kjer je omejen dostop. Za enostavno upravljanje dostopa in izvoza vozil je najboljša avtomatska dvižna ali pa verižna zapornica, ki preprečuje nepooblaščen vstop na površino komurkoli. Zapornica na preprost način omejitve vozilom dostopa, saj dovoli le določenim vozilom parkiranje pod določenimi pogoji. Z njo pa se lahko nadzirajo tudi prihodi in odhodi vozil. Vse novodobne zapornice uporabniki lahko upravljajo na daljavo s posebnimi karticami ali telefoni. Tako je odstopanje zelo udobno in varno.

zapornica

Zapornica prepreči vstop na površino vsem vozilom, ki nimajo pogoja, da bi lastnik zapornico dvignil ali spustil in tako pristopil na parkirno površino. Te zapornice so zanesljive in avtomatske, zato se za vozilom spustijo same in tako preprečijo drugim dostop. Če hoče še kdo parkirati, mora počakati, da se zapornica spusti in nato lahko dostopa tudi sam, če ima kartico ali aplikacijo na mobilnem telefonu.

Ko se namešča zapornica, se mora izbrati primeren model za namen vstopanja na parkirno površino ali v garažo. Zapornice so ponavadi preko vse površine, kjer se dostopa ali pa so rahlo umaknjene zaradi pešcev, da lahko prečkajo površino. Verižna zapornica je nizka in se spusti na tla ob vstopu ter zapre celoten dovoz. Ta pa je namenjena zunanjim površinam, največkrat makadamskim parkiriščem ali dovoznim potem za na primer smetarska vozila ali druga dostavna vozila, ki imajo dostop do te površine. Če te zapornice ni ponavadi ljudje zaparkirajo tudi dovoze, zato imate lahko težave. Z zapornicami se te težave odpravijo na enostaven način in brez prerekanja ter hude krvi.

Pokličite prodajalca in se pozanimajte o modelih zapornic in poslal vam bo katalog iz katerega boste izbrali primerno za sebe. Če niste gotovi, pa vam bodo svetovali. Lahko tudi pridejo pogledati vašo situacijo in naredijo načrt za varovanje vaših površin. Nato pa vam vgradijo zapornice in vse se bo naprej odvijalo avtomatsko.