Zdravstveno zavarovanje ima vsak, razen redkih izjem in gre za osnovno sli obvezno zavarovanje, ki ga predpisujeta država ter tudi evropska unija. Do nedavnega je bilo nožno taka zavarovanja et tudi dodatna zavarovanja skleniti samo na okencu v uradu ali preko pošte. Pred kratkim pa so se pojavila e zavarovanja, kar pomeni, da lahko katero koli zavarovanje želite, sklenete nad lajavo preko interneta. kar je za nekatere resp pravo olajšanje, saj težko pridejo do mesta. Tako je osnovno in dodatno zavarovanje postalo dostopno vsakomur, ki ima računalnik, telefon in dostop do interneta. Če boste sklenili zdravstveno zavarovanje preko interneta, boste prehranili na času in denarju.

zdravstveno zavarovanje

Zakaj bi sploh sklenili dodatno zdravstveno zavarovanje? Ker morate drugače nekatere zdravstvene storitve in zdravila doplačevati. Kar pa je še huje, če se vam kaj zgodi in vas odpelje v bolnico rešilec, vam bo osnovno zavarovanje krilo zgolj tri dni v bolnici. Vse ostalo, boste plačali z lastnega žepa. Če zdravnik ne bo označil, da je bil poseg nujen, boste seveda plačali tudi to, kar pa ni malo denarja. Tega gotovo ne želite doživeti.

Takoj,, ko sklenete dodatno zdravstveno zavarovanje, vam to še tri mesece ne velja, na to morate računati, zato ni dobro, da čakate na to, da boste zboleli ali vas dobi nesreča. Takrat bo prepozno, vse boste morali plačati vi. Dodatno zdravstveno zavarovanje je potrebno skleniti pravočasno. Splača se čim prej, kajti vsako leto, ko ga ne plačujete, bi za vas premija za 3 odstotke višja. To pa se z nekaj leti kar pozna. To zavarovanje pa vam bo veljalo pri nas kot v Evropi ter drugih državah z redkimi izjemami, za katere se prej pozanimajte, če boste potovali.

Zavarovalnice se med seboj razlikujejo po kvaliteti storitev in ne toliko po premijah oziroma ceh. Če vam je neka zavarovalnica blizu in zaupate in nič narobe, če je cena premije neka centov višja.