Ko odrastemo, se kar naenkrat srečamo s široko izbiro ponudnikov dodatnega ali dopolnilnega zavarovanja. Vsi si namreč želimo do zdravstvenih storitev dostopati brez dodatnih, nepotrebnih stroškov. Kakšno zdravstveno zavarovanje vse lahko sklenete? V Sloveniji imamo po urejenem sistemu obvezno zdravstveno zavarovanje. To je pri nas obvezno, vendar obstajajo še druge vrste dodatnega zdravstvenega zavarovanja, ki nam lahko v določenih situacijah pridejo še kako prav, saj nam v težkih trenutkih bolezni, poškodb ali pa izgube, olajšajo denarne stroške in tako prihranijo stres. Berite naprej.

zdravstveno zavarovanje

Zdravstveno zavarovanje nam omogoča, da so denarno pokriti vsi naši obiski pri zdravniku, da do osnovnih zdravstvenih storitev dostopamo brezplačno, prav tako pa ne plačujemo za določena zdravila. Seveda pa si lahko izberemo tudi dopolnilno zavarovanje, ki je lahko v ključnih trenutkih rešitev vsaj iz denarnega vidika. Tako nam dodatno zavarovanje krije razliko, ki je ne pokrije obvezno zavarovanje, z dodatnim zavarovanjem pa si pridobimo višji standard zdravstvenih storitev, se izognemo dolgim čakalnim vrstam in tako prihranimo čas, ki je pri zdravju zelo pomemben. Ko izbiramo dodatno in dopolnilno zdravstven zavarovanje, moramo biti pri različnih ponudnikih pozorni na to, kaj za ceno zavarovanja sploh ponujajo.

Poznamo tudi nezgodna zdravstvena zavarovanja. V primeru nezgod, hujših poškodb ali boleznih nam tako zavarovalnica izplača denar, ki nam pomaga pri plačilu terapij, obiskov specialistov ali pripomore pri plačilu škode, ki je nepredvideno nastala. Tako si lahko izberemo nezgodno zdravstveno zavarovanje, kjer nam, na primer, izplačujejo rento pri invalidnosti, nam izplačajo finančna nadomestila za rehabilitacije ali poškodbe telesa, zaradi katerih nam je onemogočeno iti v službo ali početi vsakdanje stvari.

Svojim otrokom želimo le najboljše in pametno je, da izberemo dobro zavarovanje, ki je namenjeno prav posebej njim. Zdravstveno zavarovanje za otroke krije stroške obiskov specialističnih ambulant in postopkov in nam s tem pomaga, da svojim otrokom stojimo ob strani in jim nudimo le najboljšo možno pomoč.