Bi radi poskrbeli za svoje zdravje na popolno naraven način? Raziščete aloe vero in izvedeli boste, kakšne pozitivne lastnosti ima. Kaj sploh je aloe vera? To je rastilna, nekateri bi ji celo rekli “Čudežna rastlina”. Vendar je res čudežna? To boste izvedeli sedaj.

Aloe vera prihaja iz leta 1550 iz Egipčanske družbe. Egipčani naj bi jo uporabljali za nego kože, se pravi skrbela je za mehčanje, pomirjanje in vlaženje kože. Rastlina nesmrtnosti so ji rekli včasih. Do današnjih časov, se je pa mnenje o aloe veri spremenilo. Pravijo, da so najbolj hranilni listi aloe vere, saj vsebujejo veliko vitaminov, kot so A, E, B12 in C. Listi so zelene barve in široki, imajo pa tudi manjše bodice na robovih listov. Na soncu lahko porumenijo. Tiste pozitivne učinke iz listov aloe vere pa dobijo iz njene smole in gel. Smola se nahaja v sredici rastline, kater je najbolj bogat del rastline.

aloe-vera

Iz aloe vere pa lahko dobimo tudi zdravilni sok. Iz mehke sredice listov se iztisne sok, kateri se hitro pokvari, zato moramo uporabiti svežega.

Še ostale pozitivne lastnosti aloe vere: Vsebuje veliko zdravilnih snovi, katere pomagajo pri okrevanju po težjih operativnih posegih. Aloe vera se ne uporablja samo za zdravljenje kože, sončne opekline, pike insektov in podobno, ampak se tudi uporablja za alergijske reakcije, herpes in podobno. Praktično za katerokoli kožno bolezen. Aloe vero lahko uporabljamo tudi za oralno uporabo. Vendar ima zelo slab okus in pa produkti so zelo dragi. V primeru, da imate sončne opekline, vzemite list aloe vere, ga prelomite in stisnite sok na poškodovano kožo, lepo namažite in kmalu boste opazili zdravljenje kože. Oblažilo bo bolečine in pohitrilo celjenje. Poleg vseh pozitivnih stvari aloe vere, pomaga tudi proti staranju kože. Preprečuje nastajanje gub in podobno.

Torej potrebujete rastlino Aloe vero? Naročite jo lahko na spetni strani jerihonska-roza.si. Dobite jo posajeno v lončku.