V današnjem članku boste spoznali eno izmed najpopularnejših gorskih središč v Sloveniji. Golte se nahajajo v osrčju Savinjske doline, pričevanja pa pravijo, da jih je ustvaril vulkan Smrekovec. Nad kraško pokrajino boste navdušeni, saj vas ob obisku čaka veliko dogodivščin in zanimivosti. Ste vedeli, da si na Golteh lahko ogledate različne kraške pojave, kot so vrtače, brezna in jame? Ena izmed najzanimivejših je jama Ledenica, v kateri se celo leto nahaja sneg. Pastirjem je služila kot hladilnik, zato so njihovi pridelki dolgo časa ostali sveži.

Berite naprej in izvedeli boste, kaj vse lahko počnete na Golteh, prenočišče pa si zagotovite kar preko spletne strani https://apartmajigolte.si/. Prihaja namreč poletje, zato je dobro, da hitro uredite rezervacijo.

golte

Na Golteh si lahko ogledate različne kraške pojave.

Kako na Golte?

Na vrh planote se lahko odpravite z avtomobilom, kljub temu pa vam predlagamo boljšo rešitev. Odločite se za panoramsko vožnjo z nihalko Žekovec. V osmih minutah vas bo pripeljala do cilja, medtem pa boste opazovali čudovite razglede, ki jih ponuja okolica. V ekspresnem času boste premagali kar 1000 višinskih metrov, zato bo vožnja zagotovo nepozabna.

Pohodne poti

V poletnih mesecih so poti, ki jih ponujajo Golte obarvane v živahne odtenke. Vabimo vas, da se sprehodite po njih, zadihate svež zrak in se razveselite fantastičnih razgledov. Podajte se na krožno pot po Golteh, ki vas bo v malo več kot dveh urah popeljala mimo številnih znamenitosti. Višinske razlike ne bo veliko, zato je pohod primeren tudi za neizkušene posameznike. Na koncu poti boste zagotovo lačni, zato je ena izmed nujnih postojank tudi Mozirska koča, kjer vam bodo domačini postregli z lokalnimi specialitetami.

Smučanje

Če ste mislili, da ljudje Golte obiskujejo predvsem poleti, se motite. Ta izjemna destinacija je namreč najbolj poznana po smučarskem središču, ki je staro kar 50 let. Leži na visoki nadmorski višini, zato nudi odlične pogoje za smuko. Spuščali se boste po prekrasnih belih strminah in opazovali naravno snežno odejo. Na 50 hektarih površine se nahaja kar 12 kilometrov smučarskih prog, pa tudi nihalka, 3 sedežnice, 2 vlečnici ter poligon s tekočim trakom, ki je namenjen predvsem otrokom.

Adrenalinske aktivnosti

Krajinski park Golte ponuja kar nekaj aktivnosti za odvisnike od adrenalina. Spustite se lahko po 200 metrov dolgi jeklenici, kar vam bo zagotovo pognalo kri po žilah. Če vam to ni dovolj, pa se podajte še na plezanje po umetni plezalni steni, oglejte si skrivnostni jamski svet ali pa si privoščite skok s padalom.

Spustite se po jeklenici in uživajte v razgledu.

Obisk skritih kotičkov v bližini

Če se na Golte odpravljate za več dni, morate nujno obiskati tudi prekrasne kotičke, ki se skrivajo v bližini. Ob prihodu v Mozirski gaj vas bodo spomladi in poleti pozdravile raznovrstne rastline, pozimi pa se boste greli ob kuhanem vinu in toploti novoletnih lučk. Le korak stran se nahajajo tudi Terme Topolšica, zato v kovček zapakirajte tudi kopalke.

Kvalitetna prenočišča

Ne odlašajte in se za nekaj dni odpravite na popoln oddih. Prespite lahko v krasnih apartmajih, kjer se boste spočili in nabrali moči za nove avanture. Na spletni strani podjetja Apartmaji Golte si poiščite nastanitev za vaš odklop. Za kakršnokoli informacijo glede prenočišč pokličite na telefonsko številko 031/ 249/ 269. Zaposleni iz podjetja bodo z veseljem odgovorili na vsa vaša vprašanja. Lahko jim napišete tudi sporočilo na elektronski naslov info@apartmajigolte.si.

Pobegnite od mestnega vrveža in se odpeljite na odkrivanje skritih kotičkov. Na planoti vas bo pričakala idilična lokacija, kjer boste lahko počeli veliko vznemirljivih stvari. Organizirajte panoramsko vožnjo z nihalko, družinsko smučanje ali pa kolesarsko popoldne v dvoje. Preživite svoj čas na prostem, v osrčju neokrnjene narave in se preizkusite v različnih športih ali pa si privoščite popoln oddih in brezdelje.