Hripavost je pogost pojav pri vseh, ne samo pri glasbenikih, pevcih, navijačih in tistih ki so drugače glasni. Vprašamo se hripavost in kako jo premagati? Takrat ni prijeten občutek, posebej ne za nas, ki to doživljamo. Včasih rečemo komu, sedaj se vsaj ne boš mogel dreti na mene in smo veseli. Ampak vse to seveda v šali, ker vemo, da tudi nam ne bi bilo prijetno. Krivih je lahko več dejavnikov. Ni vedno krivo samo to, da smo bili preveč glasni. Lahko je krivo vnetje naših glasilk ali kaj podobnega.

Hripavost ni nevarna bolezen oziroma sam pojav. Sami se lahko tega občutka rešimo, če se vsaj malo potrudimo. Lahko tudi prej vse skupaj preprečimo, da do hripavosti sploh nikoli ne pride. Vedno moramo imeti sluznico vlažno, ker če ni dovolj vlažna in smo mi glasni pride do hripavosti. Ne vem, če lahko sploh rečemo, da je hripavost bolezen. Je bolezen, ko govorimo o vnetih glasilkah. To pride takrat, ko smo prehlajeni, ko nam pade imunski sistem. Sigurno se vam je že večkrat zgodilo, da ko ste bili prehlajeni ste bili tudi brez glasu. Suha usta lahko hitro pripomorejo, da pride do hripavosti.

hripavost

Hripavost lahko nastane čez celo leto. Vseeno zaradi česa pride, pomembna je tekočina, ki jo zaužijemo. Prav tako si lahko pomagamo s hrano, ki zajema veliko vode. Lahko si ogromno sami pomagamo, da to čim prej mine in se naš glas povrne. Na internetu lahko najdemo ogromno receptov, ki pomagajo. Lahko vprašamo naše babice, ki nam bodo tudi znale pomagati. Prav tako toplo krpo omotajte okoli vratu in se hripavost povrne. Zaradi tega ne rabimo iskati zdravnika, bo se povrnil glas tudi brez kakšnih pripravkov in zdravil. Ko ste na zabavi ne pozabite na tekočino, prav tako, ko ste prehlajeni ali kaj podobnega.