Revizija je pomemben delo poslovanja vsakega podjetja, ki želi biti profesionalno in transparentno navznoter ter navzven. Gre za preverbo, ki je lahko notranja ali zunanja ali obojna, ali je poslovanje v skladu s pravili in zakoni o čemer si lahko preberete več na www.loris.si. Revizija koristi čisto vsakemu podjetju, zato je resnično modro, da jo vključi v svojo strategijo poslovanja, saj bo s tem dosegla tudi ugled pri strankah in zaposlenih.

revizija

revizija

Kdo je torej lahko revizor? Revizorji so lahko notranji, to so usposobljeni ljudje, ki imajo nalogo preverjati poslovanje podjetja, od računovodstva naprej, da je vse na svojih mestih in tako kot je v skladu s pravili podjetja ter državnimi predpisi. Najdejo lahko nenamerne napake, te so najpogostejše in se dogajajo vsak dan, saj smo samo ljudje in se napake dogodijo. Revizija pa lahko odkrije tudi namerne napake, kar se običajno zgodi v večjih korporacijah, kjer je nadzor nad zaposlenimi težji in ni nujno, da so vsi zaposleni v skladu z normami podjetja in pošteni. Za podjetje  je seveda zato zlata  vredno, ker take napake odkrije, odpravi in se izogne kaznim.

Revizija dejansko ni policaj, ki lovi kriminalce ampak je namenjen odkrivanju napak in poštenemu ter transparentnemu poslovanju. Revizor zato ne more biti kar vsak. Zunanji revizorje je lahko samo certificirana in od države potrjena oseba, ki je zaupanja vredna ter usposobljena. Taka oseba se potem seveda na revizijo podpiše in odgovarja proti odškodnini, da je bil pregled v skladu s pravilih in da je podjetje čisto. Revizija bo tako najbolj poštena in seveda strokovna. Če bi revizor karkoli naredil narobe, je odgovoren denarno in tudi se mu za vedno odvzame revizorska licenca, zato ste lahko povsem mirni, da boste imeli vse urejeno, kot je treba. Samo pravo podjetje morate izbrati, ki se z revizijami ukvarja in ima usposobljen kader za to področje.