Žične ograje so najpogostejše ograje nasploh, saj jih je izjemno lahko postaviti, zlo hitro so montirane, so estetsko dovršene in ne motijo okolja, hkrati pa so zelo močne za varovanje dvorišča, pašnika, stavb. Na izbiro je veliko vrst ograj, odvisno za kaj se bodo uporabljale in so različnih višin. Žične ograje so prava izbira za vse, ki bi radi cenovno ugodno rešitev za manjše ali večje površine, ki bodo varovale premoženje ali živalin, ne bodo zahtevne za vzdrževanje in se bodo zlile z okoljem.

S takšnimi ograjami se da ograditi razne pašnike, ki zavarujejo pašne živali pred prevoznimi sredstvi ter pred naravnimi plenilci, ki jih je v Sloveniji kar dosti in naredijo veliko škode na čredah ter jatah. Za različne živali, na gre za zajce, ptice, kopitarje, govedo in podobno, so ograje tudi različne, zato se pred izbiro posvetujete s strokovnjakom, ki vam bo znal svetovati, katera je namenjena kakšnemu namenu.

Žične ograje so poleg varovanja živali namenjene tudi varovanju premoženja, dvorišč, stavb, in tudi kot zaščita za otroke na igriščih, okoli šol in vrtcev ter vrtov, uporabljajo se tudi za zaščito javnih površin, koncertov, trgovskih centrov, industrijskih objektov in podobno.

Žične ograje so tudi narejene tako, da lepo in dekorativno izgledajo, da so res lep okras stavbam in se zlijejo z okolico, saj so precej neopazne. So različnih oblik in stilov, odvisno je, kateremu tipu stavbe bodo pripadale.

Žične ograje tudi natančno določijo meje med parcelami. Naročniki najpogosteje izberejo ograje, ki jih sestavlja varjena mreža ali pa iz pletene žične mreže. Pletivo sestavlja jeklena cinkana žica in je tudi prevlečena s plastiko, da je zaščitena pred vremenskimi vplivi in dolgo obstojna. Take ograje so cenovno zelo ugodne in hkrati kakovostne. Veliko ljudi pa se namenoma za take ograje odloča zgolj zaradi estetske vrednosti in ne zaradi česar koli drugega.