Žar na plin je super, ker se zelo hitro segreje, že v nekaj minutah in že lahko pečete hrano. Vsak žar na plin ima prednost v tem, da je že pripravljen, le priklopite plin, torej plinsko jeklenko katere koli velikosti in je že nared. Je lahek in ga lahko nesete kamor koli. Z njim lahko pečete na balkonu, terasi, v utici, ki je odprta in v drugih odprtih prostorih, kot so garaže z odprtimi vrati ali pa zunaj na vrtu in na morju ali izletu.

žar na plin

Žar na plin deluje na vse jeklenke in če vzamete tri kilsko, jo lahko daste v avto ali nesete s seboj kamor koli potrebujete. Žar lahko uporabite vse leto, malo se oblečete in lahko v lepih zimskih dneh pečete zunaj. Razen, če imate tak žar, ki ima varovala za plin in ga je možno uporabiti v zaprtih prostorih, o čemer pa se prej nujno pozanimajte.

Ko boste kupovali žar na plin, se najprej pozanimajte, ali je namizni ali  pa samostoječ. Ti dve vrsti sta na razpolago. Namiznega lahko daste na katero koli ravno podlago, samostoječ pa ima svoje lastne noge. Druga stvar, o kateri se morate odločiti pa je, kako velik žar potrebujete oziroma kakšno površino mora imeti žar plošča. Glede na to kupite takega, ki je za vas dovolj velik, da boste lahko hkrati pekli več stvari, meso iz zelenjavo, pa še sir in pečete lahko tudi  palačinke.

Skratka žar na plin je zelo uporaben, peče slastne jedi, ki so res okusne in je poleg vsega še zelo preprost za uporabo. Z enim gumbom regulirate vse in takoj reagira, ker je ogenj lahko večji ali manjši in se plošča kar hitro pogreje ali nekoliko ohladi. Na zgornji povezavi najdete dosti različnih modelov, pa tudi take, ki imajo razne dodatke, kot so pokrovi proti vetru ali police za odlaganje hrane in stvari.