Različni uporabniki imajo različne zahteve glede obdelave, različne vrste CNC rezkalnih strojev pa imajo tudi lastne obdelovalne materiale in območja obdelave, kar si poglejte tukaj lesmak.si. Kako izbrati primeren CNC rezkalnik lesa z visoko zmogljivostjo, je eno najpomembnejših vprašanj za uporabnike. Obstaja tudi veliko majhnih podrobnosti, na katere morate biti pozorni v vseh pogledih.

CNC stroj

Kot vsi vemo, imajo običajni stroji za les tri osi, to je os XYZ. Struktura te vrste CNC stroja za obdelovanje lesa in programiranje oblike gibanja je razmeroma preprosto. Med obdelavo se smer orodja ne spremeni. Zato je ta tip CNC rezkalnika lažji za upravljanje in uporabo. Primeren je za začetnike ali novince v industriji CNC. Zaradi strukturnih prednosti lahko ta CNC rezkalnik lesa doseže velik obdelovalni hod. Zato lahko zadovolji tudi različne potrebe obdelave. Vedno je veljal za najbolje prodajan CNC rezkalni stroj na področju CNC obdelave. Ta vrsta CNC rezkalnika za les na trgu vključuje večvretenski CNC stroj, ATC CNC rezkalni stroj, mini stroj za graviranje lesa, CNC rezkalni stroj za kamen itd.

Če izvajate samo preprosto obdelavo ravnine, lahko izberete ta CNC stroj za les. 4-osni CNC usmerjevalnik. 4-osni CNC rezkalni stroj ima štiri smeri obdelave osi X, Y, Z in A. Ker lahko vreteno te vrste CNC stroja niha levo in desno, se lahko vretensko orodje približa obdelovancu iz številnih različnih kotov in učinkovito obdela tri učinkovite obdelovalne površine. CNC stroj ne omogoča samo dela na ravnini, temveč tudi 3D graviranja nepravilnih in kompleksnih obdelovancev.

CNC-rezkalnik z rotacijsko osjo, ki ga mnogi uporabniki imenujejo tudi CNC-rezkalnik z rotacijsko osjo ali 4-osni CNC-rezkalnik. Ta vrsta stroja za graviranje lesa je opremljena s posebno rotacijsko napravo, ki lahko učinkovito obdeluje štiri obdelovalne površine, zlasti pri obdelavi cilindričnih in štiristranskih tridimenzionalnih obdelovancev, kar močno zmanjša število vpenjanja in lahko izvaja večstransko obdelavo več zlahka. Zato lahko ta vrsta štiriosnega CNC gravirnega stroja izvede obdelavo tridimenzionalnih obdelovancev, kot so kobilice, kipi, rimski stebri, buče in cilindrični, stružni in škatlasti stebri, zanke, nasloni za roke, noge stolov, vrata in obdelavo okenskih okvirjev.