Bi želeli skleniti dodatno zdravstveno zavarovanje ali pa zamenjati ponudnika, potem ste na pravem mestu. Ponudnike in cene dodatnega zdravstvenega zavarovanja si lahko pogledate na spletni strani www.dodatnozdravstvenozavarovanje.com.

dodatno zdravstveno zavarovanje

Dodatno zdravstveno zavarovanje lahko izberete pri različnih zavarovalnicah.

Dopolnilno zdravstveno zavarovanje, kakšno ceno boste plačevali?
To vprašanje zelo pogosto prejmejo v E-zavarovanju, a kot pravijo, vam dejansko ne morejo podati točnega odgovora. Še posebej je situacija zapletena, če ste nekaj let dopolnilno zavarovanje plačeval, potem pa nekaj let zopet ne, pa potem spet nekaj let. V takšnih primerih izbrana zavarovalnica določi ceno dodatnega zdravstvenega zavarovanja šele, ko prejme vašo podpisano in izpolnjeno dokumentacijo. V takem primeru vas zavarovalnica o ceni pisno obvesti, ko ji pošlje originalno polico o sklenjenem zavarovanju. Torej cena dopolnilnega zdravstvenega zavarovanja je dejansko določena naknadno. O višini premije boste obveščeni po pošti. Mnogo strank želi preveriti, kakšna bo premija pred sklenitvijo, v mnogih primerih to žal ni možno. To velja seveda za primere, ko stranka dopolnilnega zdravstvenega zavarovanja v preteklosti ni sklenila pravočasno ali dopolnilnega zdravstvenega zavarovanja ni redno plačevala.

Dodatno zdravstveno zavarovanje, kaj pa če pride do povišanja premije?
Če se cena dopolnilnega zdravstvenega zavarovanja zviša, se zviša za vse zavarovance istočasno. Prav tako je cena za vse zavarovance izbrane zavarovalnice enaka. Zavarovalnici Triglav in Generali imata eno enotno premijo za vse zavarovance, medtem, ko Vzajemna zavarovancem, ki se odločijo za letno plačilo, plačilo preko trajnega naloga ali odtegljaj od plače, omogoča popust v vrednosti 3 %. Če se sprašujete, ali za dodatno zdravstveno zavarovanje koristite različne popuste, na primer komercialni popusti, popusti na stalnost, popusti brez uveljavljenih škod in drugi popusti, ki ste jih lahko deležni pri avtomobilskih zavarovanjih v primeru dopolnilnega zdravstvenega zavarovanja žal niso mogoči.

Ne glede na to, katero zavarovalnico boste izbrali za dopolnilno zdravstveno zavarovanje, se pred sklenitvijo zavarovanja dobro pozanimajte, kdaj vam začne veljati zavarovanje, kakšna bo mesečna premija itd.