Inkubator je občutljiva elektronska naprava, v kateri se gojijo kulture, ki so občutljive na temperaturo. Zato mora biti laboratorijski inkubator izjemno natančen in zanesljiv, da se dragocene kulture v njem ne uničijo zaradi napake ali nezanesljivosti. Ta naprava je plod dolgoletnih raziskovanj in izkušenj ter povratnih informacij s trga, ki ga je razvilo slovensko podjetje in spada med najboljše inkubatorje na svetu z zmerno ceno, ki ga je zares tudi vredna. Dobite tudi certifikat kalibracije in garancijo.

inkubator

Inkubator mora greti ves čas na enaki temperaturi, ki ne sme nihati in to je od 37 do 80 stopinj Celzija. Največ kultur se goji varno pri nižji temperaturi, ki jo ima v sebi tudi človek. Nekatere pa se gojijo pri višjih temperaturah. Kulture se uničijo, če temperatura zaniha samo za pol stopinje.

Kakovosten inkubator ima to prednost, da greje lahko vse štiri stene oziroma vseh šest torej vse površine, ki obdajajo kulturo, so grelne. S tem se povzroči enakomerna temperatura za celoten prostor v inkubatorju ne da bi bilo treba uporabiti ventilator torej prisilno gretje in vrtinčenje zraka. Ta lahko marsikatero kulturo uniči, ker je na to občutljiva.

Vendar lahko uporabite tudi ventilator, torej kroženje zraka po njem, če je narava kultur in preizkusa taka. Ta inkubator ima tudi TFT natančen prikazovalnik, to je zaslon, na katerem uravnavate z enim gumbom vse nastavitve in spremljate dogajanje v inkubatorju. Vidite pa lahko dogajanje tudi skozi steklena vratca.

Vrata so dvojna, zunaj so jeklena in znotraj steklena zato, da ni treba odpirati inkubatorja in da temperatura ne pade, vi pa vseeno vidite dogajanje v njem. Drugače je celotna naprava narejena iz kakovostnega nerjavečega jekla in je izjemno odporna na vse, tudi na korozijo.

Čiščenje je zelo preprosto in učinkovito. Zmore pa tudi dezinfekcijo. Te napredne funkcije so v modelu, ki je bolj izpopolnjen. V osnovnem modelu ni vsega, zato le vprašajte, kaj vsebuje, da boste vedeli, če je to to, kar imate namen delati.