Ko se vozimo v avtu je najpomembnejša varnost. Ampak, da smo varni na naših cestah moramo tudi sami nekaj narediti na našem avtu. Da skrbimo za varno vožnjo moramo ogromno sami narediti. To pomeni, da skrbimo za naš avto, da je vse na avtu kot mora biti. Prav tako je zelo pomembno, da imamo vedno čista stekla na avtu. Saj z umazanimi stekli lahko ogrožamo sebe in druge. Zato pa je pomembno, da večkrat pogledamo metlice brisalcev. Saj one so zadolžene, da je naša vidljivost čista in ne umazana.

Naši brisalci, kot jim rečemo so tisti, ki poskrbijo, da je steklo na prvi okni in zadnji vedno čisto. Seveda moramo vklopit brisalce, da nam očistijo steklo. Ampak to smo se sigurno vsi že navadili, da si stekla sproti čistimo ali med samo vožnjo. Metlice brisalcev so namenjene za čistočo, saj prah se redno nabira, prav tako voda ali sneg v zimskem času. Lahko smo hvaležni, da so že takrat ko avtu izumili tudi metlice. Na metlice brisalcev večkrat pozabimo, da jih moramo pogledat, če so še vredu. Saj ob rednem čiščenju se tudi zelo obrabijo. Navadno to ugotovimo takrat, ko so res že slabe in nam ne čistijo več, kot pred časom.

metlice brisalcev

Metlice brisalcev so glavne na naših brisalcih. Zato navadno menjamo samo metlice in ne celotnih brisalcev. Prav tako moramo biti pozorni, ko jih kupujemo, da pogledamo, da so res namenjene za naš avto. Metlice brisalcev se obrabijo, kako dolgo vzdržijo je odvisno od posameznikov. Sami lahko opazite, ko jih morate menjati, prav tako lahko to sami storite. To ne rabite iti do vašega mehanika. Vsak moški in prav tako tudi ženska danes si lahko zamenja metlice. Prav tako niso ne vem kako drage, da si jih ne bi mogli privoščiti na vsake toliko časa. Poskrbite, da bodo vedno nove in da bo vaše steklo vedno čisto, da bo vožnja varna.