Panelne ograje in tradicionalne ograje imajo svoje prednosti in slabosti v primerjavi med seboj, panelne ograje pa si oglejte tukaj www.zugic-sp.si/panelne-ograje/. Spodaj je navedenih nekaj prednosti ograjnih plošč v primerjavi s prednostmi tradicionalnih ograj. Montaža ograjnih panelov je preprosta. Po namestitvi ograje lahko ograjne panele dvignete iz stebrov z režami, kar omogoča dostop po potrebi. vendar priporočamo.

 panelne ograje

Panelne ograje so dobavljene kot posamezni sistemi, ki so vnaprej izdelani in pripravljeni za vstavljanje v stebre, ki so lahko precej težki. Ko nameščate panelno ograjo, je za dekoracijo zelo enostavno vključiti tudi zgornjo rešetkasto ploščo. Primerjajte vse različne vrste ograjnih panelov, ki jih ponujajo na zgornji povezavi. Tradicionalne ograje je lahko lažje namestiti, če so tla nagnjena, kjer bi za ograjo z uporabo ograjnih plošč zahtevali, da so tla stopničasta, da ne bi bila videti neprekinjena.

Montaža panelne ograje se izvede na lokaciji. Če oseba postavlja ograjo sama, si lahko olajša delo, saj se ji ne bi bilo treba truditi z dvigovanjem in manevriranjem težkih plošč. Če se nekaj palčk v ograji pokvari, je enostavno in ceneje zamenjati eno ali dve palčki tradicionalne ograje. Majhna popravila na panelni ograji niso tako enostavna, zato bi bilo treba kupiti novo nadomestno ploščo, čeprav je treba upoštevati, da se to verjetno ne bo zgodilo, če je bila ograjna plošča izdelana iz kakovostnih materialov in obdelane kovine.

Dolžina panelne ograje je bolj prilagodljiva in lažja za namestitev, rezanje tirnic in pritrjevanje potrebne količine palic je lažje kot rezanje plošč na koncu niza na velikost. Izbirate lahno različne žične graje z raznimi vzorci in tako redke ali goste, kot želite, da je učinek. Ker so te ograje poceni, jih uporabijo tudi za ograjevanje posesti, vrtov, pašnikov ter za zaščito pred divjimi živalmi. Jeklena žica, prevlečena s cinkom, ne bo nikoli rjavela in taka ograja je lahko dobesedno večna.