Pižama je bila izumljena za spanje, da nam je ponoči udobno in da lahko pižamo zamenjamo ter operemo. Udobna pižama vpija znoj in jo je dobro večkrat zamenjati, če se prepotimo. Izberite pa tako, da je iz naravnega materiala, da bo koža dihala. Če izberete umetno izdelano iz plastičnih niti, potem boste naelektreni in se boste potili bolj, kot običajno, koža pa ne bo dihala, zato ne boste dobro spali ponoči ali če ste bolni, tudi podnevi. Spanec pa je obvezen za naše zdravje, ker se med spanjem tvorijo beljakovine, ki popravijo naš DNK, ki ga prosti radikali preko dneva uničijo in razbijejo.

pižama

Pižama vas bo varovala pred mrazom. Poleti nosite bolj tanko s kratkimi rokavi ter hlačnicami. Za ženske je primerna tudi v obliki spalne srajce, ker je lahko bolj seksi in bolj udobna. Pozimi kupite frotirasto, bolj debelo pižamo, ki vas bo dodatno grela in boste imeli vse telo toplo, tudi noge in podplate, zato vas nikoli ne bo zeblo. To oblačilo lahko z lahkoto operete kadar želite na višji temperaturi, zato je dobro imeti na zalogi več različnih pižam in jih menjati.

Kakovostna in lepa pižama je lahko tudi super darilo za vašega parterja ali partnerico in ostale domače ali bližnje. Vsak je pižame vesel, ker je lepša in udobnejša od ponošenih majic, ki jih nekateri nosijo ponoči. Če ste med njimi, jo zamenjajte za lepo in seksi pižamo, verjetno boste takoj ugotovili, da ob vaš spanec dosti bolj prijeten in globok.

Kakšne barve pa naj bo vaša pižama? Barva in kroj sta domena vsakega posameznika. Pižame so lahko klasične, uniseks kroj, ženske ali moške. Nekatere so izjemno lepo oblikovane in so pravi dizajnerski kos oblačila in narejene iz kakovostnih materialov, kot sta saten in svila. Večina klasičnih pižam pa je bombažnih, ker je to blago cenejše in tudi izjemno cenjeno za nošnjo.

Torej barve so pomembne, da se boste v pižami res dobro počutili. Izberite tako, kot je vaš okus. Namreč narejene so v svetlih barvah, beli, pastelnih ali močnih barvah, kot so rdeča in zelena ali sinje modra in tudi v temnih barvah, kot so črna, rjava, vijolična, temno zelena in podobno. Za spanje so vse barve v redu, tudi vzorčaste.