Poliranje avta je super zaščita in pa tudi obnova avta, da bo zasijal, kot je bil nekoč, ko je bil nov. Poliranje avta tudi zaščiti avto pred vremenskimi vplivi in bledenjem barve, kar je super novica za nove avtomobile, ki ne bodo nikoli izgubili sijaja, stari pa ga bodo dobili nazaj. Celo luči se polirajo in žarometi spet zasijejo v polnem sijaju in jih ni treba menjati. Ta postopek tudi pomeni, da se na avtu ne bo nabirala umazanija. Če pa se že umaže, potem ga je možno hitreje in temeljiteje očistiti, voda pa odteče stran in se ne more prijeti na karoserijo avta.

 poliranje avta

Poliranje avta je poceni glede na to, kaj potem dobite ven in da traja eno leto, da je avto lep oziroma, če je zelo izpostavljen vremenskim vplivom, nekaj manj. Dokler se voda na lak ne prime, če avto polijete, ga ni treba dati polirati. Samo poliranje avta poteka v treh stopnjah, osnovno, srednje ali zahtevno poliranje. Katerega se izbere je odvisno od stanja vašega avta in pri tem vam svetujejo strokovnjaki.

Osnovno poliranje avta pomeni, da bodo s površine avta odstranili manjše praske in barvi povrnili sijaj. Tovrstno poliranje je tudi preparirava za keramično čiščenje. Če pa se odločite za srednje poliranje oziroma vam tako svetuje strokovnjak, to pomeni, da vam bodo odstranili večino prask z avta in barva bo še bolj lepa, kot sicer. Če imate vozilo temne barve, je tako poliranje priporočljivo.

Nenazadnje pa je še zahtevno poliranje, ki je tretja stopnja poliranja in ta vam zagotovo povrne videz avta, kot je bil original, ko ste ga kupili. Zgleda, kot bi bil res nov in ravnokar pripeljan iz trgovine. Če ga pa prodajate, se splača uporabiti to čiščenje, ker bo avto imel gotovo višjo ceno zaradi tega. Odstranili bodo vse praske, če niso predrle laka. Avto pa bo kot nov.