Servis avtomatskih menjalnikov mora biti kakovosten, da vam takoj povedo, ali se servis splača ali ne. Dober servis ima tudi nadomestne avtomobile, da ne ostanete brez za čas popravila, če bi trajalo dlje časa, kar je pri nekaterih avtomobilih možno. Servis avtomatskih menjalnikov mora takoj vedeti, koliko časa bo trajalo popravilo in koliko bo stalo. Če imate klasičen avto, ki je pogost na cestah, bodo imeli rezerve dele, če pa je vaš avto redek, boste na rezervne dele čakali dlje časa, ker jih ni na zalogi.

servis avtomatskih menjalnikov

Običajno avtomatski menjalniki nimajo težav, se pa zgodi, da se kdaj obrabijo, pokvarijo in jih je treba popraviti. Temu pa se izognete tako ,da servisirate menjalnike redno, zato je vsakoletni servis avtomatskih menjalnikov dobesedno obvezen, če hočete, da bo delal desetletja.

Zakaj servis avtomatskih menjalnikov vsakoletno? Ker se obrabi olje, ki varuje notranjost zobnikov in prenosnih delov v menjalniku, olje se počasi izničen in če ga je premalo, potem vse skupaj lahko začne drsati drug ob drugega, kar pomeni, da se izničuje material in lahko celo zastane delovanje, ker se zaskoči in zapeče. Takrat je treba menjalnik zamenjat, ni mu več pomoči.

Najbolje je, da ga večkrat pregledajo in zamenjajo olje. V njem se zaradi drgnjenja nastanejo tudi opilki v menjalniku, ki lahko menjalnik povsem zaustavi. Takrat je servis avtomatskih menjalnikov lahko zelo drag, veliko bolj, kot če se ga servisira redno, ko je to treba.

Izberite dober servis in se dogovorite za servis, kajti ponavadi lahko kar počakate ali pa pridete iskat popoldan ali drug dan avto, pa se spet vozite naprej, kot prej. Sami pa veste, kako težko je danes brez avta. Pa mimogrede, če si boste avto sposodili vzemite v najem nujno avto z avtomatskim menjalnikom, ker če niste navajeni klasičnega, boste zgubili živce, preden se boste navadili na ročno menjavo prestav