Blefaroplastika je operativni poseg, pri katerem se odstrani odvečno tkivo na očesni veki. Prav zaradi odvečnih tkiv na veki smo lahko videti utrujeni, poleg tega povzročajo neprijeten občutek dodatne teže na očesu, lahko pa tudi občutno ovirajo naš vid. Natančneje o tem, kako poteka blefaroplastika, si lahko preberete tukaj: https://estetika-medart.si/blefaroplastika-korekcija-zgornjih-vek/.

blefaroplastika

Pogosto slišimo, da so naše oči okno do duše oziroma, da so ogledalo naše duše. Povešene veke in utrujen videz potemtakem delujejo kot gosta, temna zavesa, ki zastira pogled v dušo. Korekcija očesnih vek ali blefaroplastika je najučinkovitejši način, da odgrnete to težko in temno zaveso ter odprete svoj pogled proti svetu. Po posegu bodo vaše oči videti spočite in mladostne, rezultat tega pa bo tudi mladostnejši videz celotnega obraza.

S korekcijo zgornjih očesnih vek oziroma blefaroplastiko vam specialist kirurg odstrani odvečna tkiva, ki so se nabrala na očesni veki. Tako ne boste več imeli povešene in ohlapne kože, zaradi katere nastajajo gube in vpliva na spremembe v naravni obliki vaše veke. Lahko pa tudi negativno vpliva na njeno funkcionalnost oziroma zaradi te odvečne kože lahko bistveno slabše vidite.

Blefaroplastika je primerna za vse, ki vas odvečno tkivo na veki ovira, kot tudi za tiste, ki želite izboljšati estetski vtis vašega obraza, vendar gre najpogosteje za težavo, ki je hkrati estetska in funkcionalna. Če pri sebi opažate, da je vaš pogled videti utrujen zaradi povešenih in ohlapnih vek, če ste zaradi odvečne kože na zgornji veki videti starejši, ali imate oviran pogled zaradi povešenih vek – v vseh naštetih primerih je blefaroplastika primeren poseg za vas.

Sam poseg običajno traja nekje od 60 do 90 minut, v bolnišnici pa boste ostali še dve uri po koncu opravljenem posegu. Po blefaroplastiki sledi krajše obdobje okrevanja, ki traja približno 7 do 10 dni. Blefaroplastika ni primerna za osebe z resnejšimi očesnimi boleznimi ali z življenjsko nevarnimi boleznimi.