Potovanje, sprostitev, topli kraji, morje in hribi, dopust. Besede, ki jih najraje slišimo, saj pomenijo prekinitev dnevne rutine, ki nam jo vsakodnevno ponujajo službene in družinske obveznosti. Potovanja, zlasti v vročem poletnem času, močno olajša strešna klima, ki si jo lahko zagotovite na caravan-cooling.com.

Zakaj je strešna klima sploh potrebna?

Avtodomi so vse bolj priljubljena izbira številnih popotnikov, ki se vse pogosteje odločajo za neomejeno prehajanje med različnimi turističnimi destinacijami znotraj enega turističnega obdobja. Zakaj bi namreč ostajali na enem mestu, ko lahko nekaj dni preživite na enem mestu, potem pa raziščete nove kraje? Apartmaji in hoteli tega luksuza prehajanja med različnimi kraji ne ponujajo, avanturistična žilica tipičnih popotnikov pa tako ostane nepotešena.

Avtodomi torej avanturistom in večnim popotnikom ponujajo največ. Da bi zagotovili, kar najboljše pogoje za svoje bivanje na štirih kolesih, ne glede na izbrano destinacijo, je v najbolj vročih poletnih mesecih potrebno poskrbeti tudi za ustrezno hlajenje. Da bi zagotovili optimalne temperature razmere, ki med drugim nudijo možnost kvalitetnega spanca in s tem počitka, se mnogi odločijo za vgradnjo strešne klime.

strešna klima

Strešna klima je zelo uporabna rešitev za avtodome, saj gre za majhne klime, ki so izredno lahke, zato ne predstavljajo večjih dodatnih obremenitev za avtodom. Nizka teža tako ne bo dodatno prispevala k teži celotnega avtodoma in s tem povezanimi večjimi stroški polnjenja tanka vozila. Ugodna pa je tudi njihova dostopna cena, zaradi česar jo lastniki avtodomov opredelijo kot obvezen element.

Strešne klime so uporabnikom zelo prijazni dodatki, saj jih lahko enostavno prilagajate na način, da so usmerjene v smer, kamor sami želite. Strah, da bo torej klima pihala direktno v vas in povzročila zdravstvene težave, je torej odveč (razen, če se seveda sami odločite, da je usmerjenost neposredno v vas, za vas najbolj optimalna). Klimo podobno kot klime doma, enostavno upravljate z daljinskim upravljalnikom, njeno delovanje pa je tiho in energetsko varčno.

Kako naj vem, katero strešno klimo izbrati?

Izbira strešne klime je po svoje izziv za vsakega lastnika avtodoma – sploh, če se z nakupom v preteklosti še ni srečal. Pri nakupu bodite pozorni na dimenzije svojega avtodoma – izbira klime je namreč odvisna tudi od dolžine avtodoma. Pri namestitvi pa so pomembni tudi podatki o samem tipu vozila, debelini izolacije ter proizvajalcu.