Toplotna izolacija je nujna, če hočete v stanovanju zadržati pozimi topel zrak, da vam toplota ne uhaja ven iz hiše ali bloka. Poleti pa je ravno obratno, zadržuje topel zrak zunaj, da ne vdira v stanovanje in ni v njem pretirano  vroče ter zadušljivo. Sicer bi lahko uporabili klimo, vendar zakaj bi zapravljali denar za elektriko in se še zraven prehladili ali dobili vnetja, če ni treba. Odlična izvedba toplotne izolacije bo vse te težave rešila v enem koraku in sicer za veliko desetletij. Zato boste pozimi manj pokurili za ogrevanje in poleti manj za hlajenje prostorov. Kakovostna toplotna izolacija bo poskrbela za to, da se vam bo investicija večkratno povrnila.

toplotna izolacija

Toplotna izolacija je še najbolj koristna na starih hišah, na hišah iz kana in povsod tam, kjer ni dobro izorano. Novogradnje so dobro izolirane in s tem nimajo nobenih težav. Če gradite novogradnjo pa je zelo pomembno, koga boste izbrali za to, da vam namesti kakovostno toplotno izolacijo na vašo hišo. Namešča se ponavadi na zunanjem delu, velikokrat tudi v notranjosti. odvisno je od tega, kej hiša je in kakšno je podnebje ter seveda, kako je grajena.

Toplotna izolacija je seda zelo nujna tudi na ostrešju. Če je tam nimate, izgubljate skozi strop in streho vsaj polovico toplega zraka. Če si boste uredili toplotno izolacijo, ne boste mogli verjeti, koliko vam bo toplotna izolacija prihranila denarja. Nekateri izračuni kažejo, da tudi do 15 tisoč evrov na leto, če gledamo klasično enodružinsko hišo s povprečnim ogrevanjem. Za ta denar pa si lahko privoščite marsikaj drugega, res dobre počitnice za vso družino, brez, da bi jemali kredit.

Izolacija, če jo namestite v hišo tam, kjer je to potrebno, vas bo stala zelo malo proti temu, koliko boste privarčevali na leto, saj res ni draga  in se lahko namesti v enem ali nekaj dneh.