Zdaj vnetij je veliko vrst, tudi v ustih se lahko pojavi. Je pa tukaj tako imenovan granulom, ki pa pomeni vnetje tkiva v samem korenu zoba. To vnetje je lahko kar boleče in je potrebno čim prejšnje zdravljenje. Zdaj zdravljenje ni enostavno, je pa učinkovito. Zagotovo vam pa pri zdravljenju lahko pomaga zobozdravnik, ki vas lahko reši ne samo vnetja, temveč tudi bolečine, ki ga le ta tudi prinaša. Naj vas zobozdravnika ne bo nič strah, pojdite, ko vidite da imate bolečine, ki ne izginejo. Granulom se da pozdraviti, ampak bo potreben čas, zato ne obupajte prehitro.

granulom

Se pa sam granulom najprej pojavi pri načeti zobni sklenini. Potem se pa le to vse širi in pride do korena zoba. Zdaj sami lahko doma ugotovite, da imate to vnetje. Bodite pozorni na bolečine in recimo rdeče dlesni. To je prvi pokazatelj in, če samo od sebe to ne izgine, bo potreben zobozdravnik in njegovo zdravljenje. So pa tukaj tudi vzroki. Najpogostejši vzrok, da granulom nastane je nezdravljen karies. Zato poskrbite za redno ustno higieno in redno obiskujte zobozdravnika. Je pa vzrok seveda lahko tudi malomarnost zobozdravnika, ki si ne vzame časa za zdravljenje. Zato izberite Doktor 1a ambulanto, kjer delajo zobozdravniki z dolgoletnimi izkušnjami. Za vsakega pacienta pa si vzamejo dovolj časa, da poskrbijo za zdrave zobe.

Zdaj seveda se pa granulom tudi ne da opaziti tako zlahka. Je mogoče prisotna bolečina in pa neprijetnost na zobu. Ampak ljudje še vseeno mislijo, da pa to ni nič. Se pa potem to širi, dokler ni prepozno in takrat ravno lahko vi to opazite. Samo zdravljenje bo neboleče in se bo na koncu izplačalo. Zagotovo pa nočete, da se vse to razširi in je zdravljenje prepozno. Ker v tem primeru se lahko zgodi, da pa vam izpade kakšen zob in to tudi prinaša nizko samozavest pri vas.