Zakaj izvajamo ultrazvok vratnih žil ponavadi izvajamo takrat ko bolniku odkrijemo dani prava prekrvavitev, slab pretok ali pa spremembe v tkivih. Ultrazvok vratnih žil je najpogostejši in najhitrejši ultra zvok kar obstaja je tudi neboleča, enostavna in povsem ne škodljiva preiskava. Seveda pa lahko na ultrazvok pride kdor koli želi in je priporočljiva za vsakogar. Če imate težave z vratnimi žilami to lahko traja tudi kar nekaj časa. Na preiskavo pacient ne rabi biti nič posebej pripravljen saj lahko to opravlja tudi večkrat zaporedoma. Zdravnik vas tudi namaže z posebno kremo s katero lahko potem lažje vidi vaše ožilje oziroma tkiva. S tem ko vas zdravnik pregleduje si sproti tudi misli kako bi to napak čim prej odpravili.

Ultrazvok vratnih žil

Ultrazvok vratnih žil izvaja zdravnik, ki ve kaj dela in, ki je izkušen in zna delati z ljudmi. Če vas je strah ultra zvoka se nimate za kaj bati, ker je to res neka stvar, ki je res neboleča in preprosta. Ultrazvok vratnih žil je največkrat izveden v ambulanti kjer se pacient uleže na posteljo kjer je miren in se ne premika. Dobro je, da preden začnete z ultra zvokom ostanete čim bolj mirni saj ni to nič hudega. Zdravnik bo šel morda večkrat okoli vrata oziroma tam kjer imate težave, da dobi bolj jasno sliko in, da vam bo znal lažje pomagati.

Ker so to lahko dolgotrajne bolezni boste morali tudi redno obiskovati zdravnika in delati take preglede saj more spremljati kaj se dogaja z vašo poškodbo oziroma napako v sistemu. Ultrazvok vratnih žil je ponavadi zelo sproščujoč kajti je tišina. Veliko ljudi pred ultrazvokom strah, ker še nikoli niso bili na enem. Ampak vse kar morate vedeti, da vam nebo nič hudega. Ultrazvok pa je tudi zagotovljiv in se zdravnik lahko zanese na njega.