Kanaleta je najboljša rešitev za odtok vode iz kopalnice, saj je kanaleta za tuš narejena tako, da zadrži velike kose materiala, da ne gre v odtoke in hitro ter zanesljivo požira odpadno vodo. Vendar mora biti kakovostna ter dobro narejena. Odtoki v jarek ali kanale v prhi odprejo prostor kopalnice. Prav tako olajša kopanje za starejšim, ki se tuširajo stoje ali na posebnih stolih. Morajo biti skladne s standardi, ki jih predpisuje EU. Tradicionalne kopeli in prhe imajo robove, ki so lahko težavni za posameznike s hojicami ali invalidskimi vozički. Prha z odtokom v jarek s kanaleto je super rešitev. Pred vhodom zadržuje vodo v kabini za prhanje, hkrati pa na prehodu med kabino in kopalnico ni ovir.

kanaleta

Trg odtokov za prho iz nerjavečega jekla se sicer nekoliko umirja, vendar so izdelki lahko dragi zaradi nihanja cene surovin, kar je v današnjih časih velika težava. Plastični in polimerbetonski kanali so stroškovno učinkovitejši, vendar nimajo prirobnic, zato je prava rešitev kakovostna kanaleta. Če vgrajujete v betonsko koplanico s tuš kabinami, lahko namestite bolj tradicionalen odtok. Za stavbe s tuši z betonskimi tlemi so dobra možnost odtočni kanali iz polimernega betona in kanaletami. Čeprav so brez prirobnice in zahtevajo hidroizolacijsko membrano, je namestitev enostavna. Konec koncev je izbira odtoka za prho odvisna od vrste tal, ki jih vgradite v svojo prho. Kaj potrebuje kanaleta vam bodo povedali mojstri strokovnjaki, če jih pokličete ali jim pišete.

Velikost odtoka mora biti dovolj velika, da ustreza velikosti območja in količini vode, ki bo iztekla, čemur mora biti prilagojena tudi kanaleta. Tradicionalne prhe imajo en fiksni položaj odtoka. Linearni kanalski odtoki ponujajo sodobno privlačnost, ki lahko služi tudi kot neovirana alternativa. Lastniki stanovanj in oblikovalci lahko izbirajo med preprostimi oblikami rešetk, ki so zakrite, ali s čudovitimi oblikami, ki izboljšajo splošni videz projekta.

Gradnjo kopalnice in tuš kabine načrtujte vnaprej in upoštevajte vrsto tal, kamor boste namestili odtok. Prepričajte se, da ima ustrezen naklon, da preprečite zbiranje vode. Nenazadnje imate možnost, da naročite mojstrom, da vam zgradijo kopalnico s kanaletami vred, katere bodo gotovo namestili pravilno in kakovostno.