Hrano lahko pripravljamo na različne načine, med bolj priljubljenimi metodami zlasti v toplejših mesecih pa je priprava hrane na žaru. Plinski žari so odlična možnost, kadar si želimo okusne hrane, bolj zdrave, kot je tista, pripravljena v maščobi, nekaj drugačnega.

plinski žari

Plinski žari so vsestranski in ne potrebujejo nekega posebnega vzdrževanja, prav tako se ne bo treba mučiti s prižigom ognja in vzdrževanjem primerne temperature za peko na žaru. Plinski žar preprosto reguliramo z gumbom, poleg tega pa je telo praktičen, saj ga zlahka prenesemo na drugo lokacijo in začnemo s pripravo najljubšega mesa, zelenjave ali katerega drugega živila. Žari so, kot smo že omenili, zelo priljubljeni zlasti poleti, prav zlahka pa plinske žare uporabljamo tudi v hladnem delu leta, saj so praktični za uporabo, ne bodo vam vzeli veliko prostora, prenosljivi so, lahki in trpežni.

Pri Furlanu in Škofljice so na voljo najrazličnejši plinski žari, ki popestrijo vsak piknik, obisk prijateljev ali navadno nedeljsko popoldne, ko si zaželimo prigrizek z žara. So zelo preprosti za uporabo, hitro se segrejejo in na njih je mogoče več ur vzdrževati konstantno temperaturo, ki jo pač izberemo. Poleg tega so zelo preprosti za čistiti in vzdrževati, zato so res zanimiva izbira, kadar nimate ne časa ne volje za čiščenje še enega kuhinjskega pripomočka. Izberite torej plinske žare za hitro in preprosto pripravo hrane zunaj, na prostem. Priključite ga na plinsko jeklenko in v nekaj sekundah bo žar pripravljen na peko. V nekaj minutah lahko tako presenetite svoje goste z mesom in zelenjavo z žara, pa čeprav morda sredi zime, ko bodo to najmanj pričakovali. Seveda pa so plinski žari lahko tudi izvirno darilo – če dobro poznate obdarovanca in veste, da si ga morebiti res želi. Odločite se za žare Furlan, kjer so vam na voljo najboljši strokovnjaki, ki vam bodo znali svetovati pri izbiri.