Peskanje Ljubljana je poznano tudi kot abrazivno peskanje. Peskanje Ljubljana je postopek končne obdelave površine, ki vključuje uporabo pogonskega stroja, običajno zračnega kompresorja in peskalnega stroja za pršenje abrazivnih delcev pod visokim pritiskom na površino. Imenuje se peskanje zato, ker površino razstreli z delci peska ali drugih abrazivnih sredstev, kot je suhi led. Ko delci peska zadenejo površino, ustvarijo bolj gladko in enakomerno teksturo.

peskanje Ljubljana

Ppeskanje Ljubljana izkorišča abrazivne lastnosti peska za ustvarjanje bolj gladkih površin z manj fizičnimi nepopolnostmi in napakami. Nobena skrivnost ni, da je pesek grob in zrnat. Zaradi teh lastnosti se lahko obrabi zaradi odvečnega ali neželenega materiala na površini. Brusni papir na primer vsebuje veliko posameznih delcev peska. Ko pesek drgnemo ob površino, odstrani nekaj materiala zgornje plasti in tako ustvari bolj gladko teksturo. Peskanje deluje na enak način, le da vključuje uporabo peska pod visokim pritiskom.

Prvi korak pri izvajanju peskanja je nasipavanje peska v peskalni stroj. Peskalni stroji imajo na vrhu komoro, v katero se nasuje pesek. Stroj za peskanje je nato povezan z običajnim zračnim kompresorjem, ki ob vklopu potisne pesek skozi ročno šobo. Pesek se nato “razstreli” po površini in zaradi svojih abrazivnih lastnosti lahko ustvari bolj gladko površino. Beton je na primer pogosto peskan. Ko beton vlijemo in pustimo, da se posuši, ga obdelamo s peskanjem. Postopek odstrani nekaj odvečnega materiala na betonu, zaradi česar je bolj gladek.

Peskanje Ljubljana je eden od postopkov končne obdelave površin s peskanjem. Pri peskanju se pesek izstreli proti površini. Lahko pa pri peskanju uporabijo majhne kovinske kroglice, ki so pogosto izdelane iz nerjavečega jekla, bakra, aluminija ali cinka. Kovine trše od peska, zaradi česar je peskanje še učinkovitejše. Peskanje Ljubljana izvaja lahko peskanje na terenu ali v komorah na lastni lokaciji, nenazadnje vam naredijo lahko tudi komoro za vas na vaši lokacijo, če imate veliko količino proizvodov za peskanje. V vseh primerih se posvetujte z mojstrom.