V današnjem času ni to nič več čudnega ali kako se bi izrazili, ko nekoga vidimo, da nosi očala. Danes nas je res ogromno, ki ne vidimo dobro, da nam očala pomagajo. Nekateri ne vidijo na daleč, drugi na blizu, drugi imajo spet druge težave oziroma bolezni oči. Očala so postala pravi modni dodatek na našem obrazu. Vsi nekako poznamo samo ime očala, ampak ta očala se imenujejo progresivna. Da ne bo pomote progresivna očala so tista, ki se uporabljajo za daleč in blizu, če ste tudi vi med njimi in imate takšna očala sedaj veste njihovo pravo ime. Lahko rečemo, da je to zanimiv pripomoček, da nam pomaga, da vidimo na daleč ali blizu.

Za vsa očala lahko rečemo, da je pripomoček, je pa tudi modni dodatek na našem obrazu. Danes lahko res izbiramo med različnimi barvami okvirov, prav tako različnih oblik in velikosti. Ampak mi se posvetimo bolj kaj so progresivna očala? Nekaj smo že omenili, sedaj vemo, da se ta očala uporabljajo samo za gledanje na daleč ali blizu. Takih ljudi je ogromno, ki jih danes uporabljajo. Ta očala navadno ne rabijo nosit čez cel dan. Na denejo si jih samo takrat, ko jih potrebujejo. Če pa vam bo okulist dal drugačna navodila, pa je dobro, da jih upoštevate. Saj če enkrat že dobimo progresivna očala pomeni, da jih moramo nositi, ker drugače nam ne bodo pomagala.

progresivna očala

Progresivna očala imajo čist drugačno steklo, kot druga očala. Tukaj je steklo gladko, ne vidimo kakšnih črtic, kot pri ostalih steklih. Sami boste ugotovili kdaj po progresivna očala k vašem okulistu. Ko ne vidite več na daleč, ko vam dela to probleme. Ali pa ko ugotovite, da več ne vidite brati ali stvari od blizu. Okulist vam bo pregledal oči izmeril dioptrijo in vam povedal kako naprej. Seveda, če bo potrebno vam bo predpisal očala in vam dal navodila kako jih nositi oziroma kdaj.