Leta 1989 je Janez Konc (Ivo) zasnoval prvo smrekovo mazilo v tem delu Evrope, danes Smrekovit Klasik. Na te povezavi https://www.smrekovit.si/ je spletna trgovina z izdelki iz smrekove smole. Odločilen vpliv na to so imele neznosne bolečine v križu, ki jih je čutil že od 10. leta, ko je prebolel klopni meningitis. Znanje o zdravilnosti smole, pridobljeno preko izkušenj množice uporabnikov Smrekovit Klasik in raziskovanje njenih kemijskih lastnosti, je v letu 2010 pripeljala do razvoja novega izdelka Smrekovit Ekstra, ki sta ga skupaj zasnovala Ivo Konc in njegov sin Matic Konc. Slednji je leta 2010 prevzel podjetje in njegovo poslanstvo. Konec februarja 2015 je sedež podjetja in proizvodnjo preselil v Ljubljano. Z nadaljnjim izobraževanjem, poglabljanjem kemijskega znanja in raziskovanjem lastnosti smrekove smole, ter nadgradnjo laboratorijske opreme je leta 2016 razvil nove, še boljše in učinkovitejše izdelke Smrekovit 365, Smrekovit Ekstra v tubi, Smrekovit kapsule in Smrekovit oralni pršili.

smrekovit

Ivo Konc je že kmalu po letu 1990, ko je začel izdelovati Smrekovit Klasik, razvil lastno Smrekovit manipulativno terapijo, s katero je z veliko občutka in s pomočjo Smrekovit Klasik imel že kmalu velike uspehe pri sanaciji športnih poškodb. Ljudje so nato množično hodili k njemu in mnogi so si s pomočjo njegovega posega in Smrekovit izdelkov praktično čez noč opomogli od težav, ki so jih že leta težila.

Smrekovo mazilo in vsi ostali Smrekovit izdelki so plod izročila njihovih prednikov, lastnega znanja ter dolgoletnih izkušenj s smrekovo smolo. Izdelke s smrekovo smolo izdelujejo že od leta 1990, ko je Ivo Konc v Naklem pri Kranju začel izdelovati prvo smrekovo mazilo. Cena izdelkov je nizka, kljub njihovi vrhunski kvaliteti. Skupna lastnost vseh izdelkov je vsebnost prave smrekove smole iz slovenskih gozdov. Smrekovit izdelki so popolnoma naravni in ne vsebujejo nobene umetne snovi. Ker vsi izdelki vsebujejo pravo smrekovo smolo, so učinki vseh izdelkov enaki, razlikujejo pa se po svojih lastnostih in načinu uporabe. Smrekova smola namreč kožo neguje površinsko in globinsko.