Vožnja s kolesom je odlična rekreacija na prostem zatorej bi bilo škoda, če bi se pri izbiri kolesa omejili na en teren. Zato imamo treking kolesa, ki so kot nekakšna mešanica med cestnim in gorskim kolesom. Prav zaradi tega so bolj vsestranska in tako primerna za ljudi, ki se radi vozijo po cesti z občasnim spustom po gorskih poteh. Seveda se je z drugimi kolesi še vedno možno peljati po terenih za katera niso bila izdelana, vendar bo pri tem izkušnja lahko malo slabša.

treking kolesa

Treking kolesa so idealna za ljudi, ki radi potujejo, saj so zaradi svoje hibridnosti uporabna bolj kot ne povsod kamor gremo. Namenjena so vožnji po asfaltnih poteh ter makedamskih in drugih površinah, ki so dobro utrjene. V primerjavi s cestnimi kolesi, imajo treking kolesa vzmetenje na sprednjem delu, tako da blažijo neravnine na vozni površini dosti bolje od njihove cestne različice. Za treking kolesa so značilne gume, ki so nekje srednje debele. Prav tako so v veliki večini opremljena z diskastimi zavorami, ki delujejo odlično celo v mokrih razmerah, tako da vam ni potrebno skrbeti, da kolo se kolo v dežju ne bi ustavilo. Njihova oblika okvira omogoča dosti udobja, kar je tudi ena glavnih značilnosti treking kolesa. Na njih se je možno voziti tudi po več ur brez nekega velikega nelagodja. Na daljših popotovanjih se lahko nanj namesti tudi dodatno potovalno opremo kot je torba, luči, prtljažnik ter seveda bidon za vodo oziroma katero drugo izbrano pijačo.

Z nabavo treking kolesa boste torej pridobili zelo vsestransko ter udobno kolo, ki vam bo služilo ne glede na to kam se boste odpravili na izlet. Mogoče res ni popolno za vse podlage, vendar se odreže dovolj dobro na vseh, kar pomeni, da se vam ni potrebno omejiti na eno podlago kot bi se ob nakupu neke druge vrste kolesa.