Otroska postelja je za otrokovo zdravje izjemno pomembna zato klikni tukaj za nakup kakovostne postelje, da bo malček zdravo in dobro spal, rastel ter se razvijal. Nakup otroške postelje je lahko malo minsko polje, a vnaprejšnjega načrtovanja se bo res izplačalo. Začne se takoj, ko kupite prvo otroško posteljico, zato izberite pametno in prava bo poskrbela za vašega dojenčka, dokler ne bo šel v šolo. In če so starejši, boste morda želeli, da bo imela otroska postelja dodatne funkcionalnosti, naj bo to za shranjevanje, učenje ali spanje.

 otroska postelja

Ko iščete postelje za mlajše otroke, upoštevajte višino postelje od tal in kako enostavno je za majhne nogice splezati noter in ven, zato naj bo otroska postelja prijazna do malčka. Če se prvič selijo v pravo posteljo, bi morda želeli razmisliti o naložbi v posteljno varovalo ali najti posteljo, ki je opremljena z vgrajenim. In če razmišljate o kabinski postelji ali pogradu, se vedno držite priporočene starosti, ki je tam navedena iz varnostnih razlogov.

Za visoke spalnice in zgornje pograde je priporočena najnižja starost običajno šest let in več, čeprav se bo določila za vsakega posameznega otroka. Ne pozabite preveriti varnostnih smernic in vedno kupite pravo vzmetnico. Vzmetnice, ki so namenjene višjim posteljam in pogradom, so plitvejše od standardne vzmetnice, da zagotovijo stranske prečke dovolj varnostne pokritosti. Naj bo otroska postelja udobna za kakovostno spanje.

Ko kupujete preverite, katera otroska postelja je primerna za standardne vzmetnice ali tisto, kar je znano kot kontinentalna velikost ali enojna postelja Euro, ki je z 90 cm x 200 cm nekoliko daljša od enojne postelje. Nazadnje bodite zelo pozorni na prečke lestev, da so pogradi dovolj globoki in nimajo ostrih robov, da bi omogočali enostavno plezanje, kar je še posebej pomembno za mlajše otroke. Tudi za odrasle je pomembno, ali boste vi preoblačili rjuhe. Vse to imate na razpolago na zgornji povezavi, kjer naročite primerne postelje tudi z motivi za svoje otroke.