Dandanes so postali nadstreški izjemno priljubljeni, tako jih lahko opazimo že pri skoraj vsaki hiši. Pogosto pa se za kritino uporabljajo polikarbonatne plošče, več o njih si lahko preberete na https://www.polikarbonatneplosce.si/, ker boste izvedeli, zakaj je za kritino v uporabi ravno polikarbonat. Na priloženi povezavi pa lahko naročite svoje polikarbonatne plošče in si tako zagotovite kakovosten nadstrešek, ki bo varoval vas in vaša vozila. Zaradi dolge življenjske dobe tovrstnih plošč, pa vam kritina ne bo povzročala dodatnih težav in vam bo služila dolga leta.

polikarbonat

Kaj je polikarbonat in za kaj se uporablja?
Polikarbonat je izredno praktična, stabilna in trpežna snov, ki se uporablja v najrazličnejše namene. Zelo pogosto so v uporabi polikarbonatne plošče, poznamo pa tudi polikarbonatno steklo. Oboje je zaradi svoje trpežnosti dober sestavni del kritin in elementov za zastekljevanje. Slednje se uporablja pri rastlinjakih, oknih, stenskih pregradah, reklamnih panelih in podobno. Najpogosteje pa so polikarbonatne plošče uporabljene za potrebe izgradnje nadstreškov. Služijo namreč kot kvalitetne in odporne kritine, ki ščitijo vaša vozila in vas pred nevarnimi vremenskimi vplivi. Te vrste kritin pa so znane tudi po svoji dolgi življenjski dobi, zato bodo z vami dolga leta in vam ne bodo povzročale težav z nenehnim popravljanjem. Prav tako so polikarbonatne plošče na voljo v različnih dimenzijah, zato lahko izgradite nadstrešek povsem po svojih merah.

Poznamo polikarbonatne plošče, ki so UV zaščitene in ognjevarne
Polikarbonat je torej izjemno odporen na temperaturo in udarce, ima dobre izolativne sposobnosti in je trden, zato je priljubljen pri izdelavi kritin. Poznamo različne vrste polikarbonatnih plošč, te so lahko prekatne, valovite ali polne, za vse pa velja, da so odporne in vzdržljive. V zadnji letih pa so postale popularne polikarbonatne plošče, ki nudijo UV zaščito in so ognjevarne. Slednji izraz pomeni, da so negorljive in posledično varnejše. Prav tako pa so lahko odporne na ultravijolične žarke, kar je njihova dodatna prednost. Če se odločate za izgradnjo nadstreška, je kritina iz polikarbonata zagotovo dobra izbira. Nudila vam bo zaščito in dolgo življenjsko dobo, poleg tega pa bo prinesla eleganten in moderen videz. Ker je ta material znan po enostavnem rezanju in oblikovanju, pa si lahko zamislite svoj nadstrešek v najrazličnejših dimenzijah.