Dermatologi se ukvarjajo z boleznimi kože, lasišča in nohtov. Prav tako pa lahko v dermatološki ambulanti  https://dermatoloskaambulanta.si z laserjem odstranite znamenja in dlačice. Laser je priljubljena oblika odstranitve znamenj zato, ker ne povzroča brazgotin. Prav tako pa je lasersko odstranjevanje dlačic vse bolj pogosto, saj pomaga pri trajnem odstranjevanju dlačic po celem telesu. Dermatološko ambulanto lahko torej obiščete zaradi bolezenskih stanj ali pa zaradi lepotnih razlogov.

dermatološka ambulanta

Lasersko odstranjevanje znamenj in dlačic

Kožna znamenja so na koži pogosta. V veliki večini so znamenja nenevarna. Taka znamenja imajo čiste linije in so lahko različnih barv in tekstur. Nekateri se z znamenji že rodijo, drugim pa nastanejo z leti. Nastavljanje soncu zagotovo pripomore k dodatnemu nastanku kožnih znamenj. Svoja znamenja morate redno pregledovati, saj se lahko sčasoma spreminjajo. Če pride do večjih sprememb, kot je povečanje, sprememba barve, oblike in podobno, je razlog, da se odpravite na dermatološki pregled. Dermatolog pregleda vaša znamenja. Če je katero znamenje potencialno nevarno, se ga odstrani. Lahko se ga odstrani kirurško ali lasersko. V veliki večini se ga lahko odstrani lasersko, kar pomeni manjšo možnost brazgotinjenja. Če pa je znamenje v globljih plasteh kože, pa ga bo morda potrebno odstraniti kirurško, torej, da se ga izreže. Tudi, če znamenje ni nevarno, vas lahko moti. V takem primeru se lahko odločite za lasersko odstranjevanje znamenj. To lahko človeku močno izboljša samozavest.

Prav tako nekatere motijo dlake na telesu, vseeno pa se jim jih ne ljubi pogosto briti in si želijo trajno odstraniti dlake. V tem primeru je možno trajno odstranjevanje dlak. Laser deluje tako, da se šop svetlobe usmeri v dlako in njen koren. Dlako se zažge in kasneje več ne raste. Za popolno odstranitev vseh dlak je potrebnih več obiskov, saj so dlake v različnih stopnjah rasti. Po nekaj tretmajih dlake ne rastejo več in ni se vam treba več obremenjevati z britjem.